Tuesday, January 25, 2011

HAr bokat profylaxkurs idag... Är det någon som har prövat den?


Tycker ni att det var bra eller ej???

7 comments:

Reb said...

Hej du har jättefinblogg, bra läsning. har du bloggat länge?

Besök gärna min blogg också http://rebbibecki.bloggie.se

Anonymous said...

Helt ok men jag tror att den var till mer nytta för min sambo än mig för det gav honom en känsla av att han fick ngt att ansvara för plus att dom förklarar hela processen på "normal" svenska om man jämnför med barnmorskan :)...

Love and be proud said...

Hej! Jag har gått Annas profylax & de är verkligen bra, framför allt om det är ert första barn(vi har 3) ;) och jag intygar att de vet vad de pratar om. ;) När det sedan är det dags för förlossning beror det helt och hållet på hur "din kropp" vill födda, Annas profylax hjälper tills man "tappar" kontrollen! ;)

Sanna said...

Jag gick ingen sån kurs utan använde mig av de tips barnmorskan tipsade om på föräldrautbildningen. Vi övade lite också och det räckte fint för mig. Planerar du att föda helt utan någon smärtlindring anses ju profylax (ihop med iskall beslutsamhet) vara tillräcklig. Jag hade dock inga sådana ambitioner...
En sak till, har du gått på yoga har du tillräckliga kunskaper och färdigheter att andas dig genom förlossningen.

Anna - Hundra kvadrat said...

Jag och min sambo gick profylax - och vi båda två tyckte det var fantastiskt. Dels fick man lära sig hur man ska hantera smärtan, sen fick min sambo bra tips på hur han kan hjälpa till och vara ett stöd. Så vi båda två fick ut massor av kursen. Så en sådan kurs rekommenderar jag verkligen till alla par som ska föda.

Anonymous said...

Vi gick på Annas profylax och det var jättebra, särskilt för min sambo. Det hjälpte till att göra honom delaktig och skapade verkligen en team-känsla. Lite som familjerådgivning "light". Sen fick jag inte direkt användning för andningsövningarna eftersom det blev ett akut kejsarsnitt (och lika glad för det var jag), men som sköterskan sa: det kommer väl till pass i tonåren! :)

Anna H said...

Vi gick på Annas profylax, för en kvinna som hette Ebba. Hon var fantastiskt duktig på att berätta vad som skulle ske. Jag kände mig mycket lugnare inför förlossningen när vi gått kursen, mycket pga att jag då visste att min kille visste lika mycket som jag. Han fick verktyg att stötta mig. Jag upplever att kursen förde oss närmare samman - jag skulle gärna gå någon slags fortsättning.

Pinterest

Follow Me on Pinterest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...